Skäm bort sötheten i Tysklands favoritgodis - prova det idag!

Utsläppstid:2022-01-13 Visa volym: 576

Skäm bort sötheten i Tysklands favoritgodis - prova det idag!

Tyskland är känt för sitt stora utbud av läckra och unika godiskapelser. Många av dessa godbitar njuts nu över hela världen, men vissa förblir exklusiva för Tyskland och är populära bland lokalbefolkningen för sin läckerhet. En typ av godis som är särskilt känd är "Schachtelkandies", även känd som "box candy", som finns i nästan varje hörn butik och stormarknad i Tyskland. Denna läckra godis är ett bra sätt att unna sig Tysklands sötma, och vem som helst kan lätt njuta av den idag.

Vad är Schachtelkandies?

Schachtelkandies är små, individuellt förpackade konfektyrbitar som vanligtvis säljs i små lådor om 25-50 stycken. De kommer ofta i temakollektioner med olika smaker och färger. Den mest grundläggande typen består av små kuber fyllda med krämig hasselnötsfyllning, medan andra sorter innehåller choklad eller marsipan. Dessa godis är otroligt populära bland både barn och vuxna i Tyskland, och kan vanligtvis hittas i någon lokal närbutik eller stormarknad.

Den unika historien och kulturen bakom Schachtelkandies

Schachtelkandies började först dyka upp i Tyskland i mitten av 1800-talet. På den tiden var de extremt populära bland barn eftersom de lätt kunde få plats i fickorna. Denna tradition har fortsatt än i dag, och godsaker förblir en älskad del av traditionell tysk kultur.

Schachtelkandies har blivit alltmer mångsidiga genom åren, med nya smaker, former och design som växer fram för att möta de ständigt föränderliga smakerna hos tyska konsumenter. På senare tid har klassiska smaker som hasselnötskräm och marsipan åtföljts av choklad, jordnötssmör och till och med bubbelmummi alternativ. Alla dessa tillägg har bidragit till att göra Schachtelkandies ännu mer populära än tidigare.

Schachtelkandies hälsofördelar

Trots att Schachtelkandies traditionellt ses som en njutning eller njutning, innehåller de faktiskt några överraskande hälsosamma ingredienser. Huvudingredienserna i dessa sötsaker är socker, kakaopulver och smör, som alla innehåller viktiga vitaminer och mineraler. Hasselnötter, som ofta finns i klassiska Schachtelkandies, innehåller hälsosamma fetter, fibrer och proteiner, vilket gör dem till en bra källa till näring. Dessutom är några av de nyare sorterna av Schachtelkandies nu gjorda av naturliga ingredienser, såsom frukt, honung och nötter, vilket ökar deras näringsvärde.

Prova Schachtelkandies idag

Schachtelkandies finns nu tillgängliga i många olika länder, vilket gör det enkelt för alla att prova dem idag. De finns i många stormarknader och specialbutiker, liksom online. Detta gör dem mycket mer tillgängliga än tidigare, så det är nu lättare än någonsin att unna sig sötman i Tysklands favoritgodis.

Schachtelkandies är ett perfekt sätt att njuta av Tysklands söta smak utan att behöva resa utomlands. Dessa godbitar är otroligt populära bland både unga och gamla, och deras unika smaker och smaker har gjort dem till en älskad del av tysk kultur. Dessutom kan de innehålla några överraskande hälsosamma ingredienser, vilket gör Schachtelkandies till ett bra mellanmål eller godis när du vill ha något sött. Så varför inte ge dem ett försök idag och se vad allt krångel handlar om?