Skäm bort dig i Europas favorit godis - Upptäck de sötaste godisen idag!

Utsläppstid:2020-09-25 Visa volym: 960

Inledning

När du tänker på Europa tänker du omedelbart på den rika historien, vackra arkitekturen och utsökta köket. Men medan Europas sevärdheter, ljud och dofter säkert kommer att få din mun att vattna, finns det en godbit som sticker ut från resten – godis! Från Italiens gelato till Storbritanniens chokladfingrar, Europa har något sött för alla. Låt oss ta en titt på några av de mest älskade godsaker i Europa.

England: Chokladfinger

Chocolate Fingers är ett klassiskt brittiskt chokladkex mellanmål. Den består av två lager shortbread kex fyllda med en krämig chokladcentral. Kexen doppas vanligtvis i mjölk, mörk eller vit choklad. Chokladfingerna är ett bra mellanmål att ha med en kopp te eller kaffe och de kan även användas som tårtdekorationer!

Sverige: Fika

Fika är en svensk tradition som innebär att ta en paus under dagen för att dricka kaffe och bakverk. Bakverken kan variera från söta bullar till kanelbullar. Fika är en mycket viktig del av svensk kultur och det görs ofta med vänner och familj. Så nästa gång du befinner dig i Sverige, glöm inte att ta en paus och unna dig en fika!

Italien: Gelato

Gelato är Italiens klassiska efterrätt. Det är en läcker och uppfriskande behandling gjord på mjölk, grädde, socker och naturliga aromer. Gelato finns i nästan varje italiensk stad och serveras vanligtvis i små koppar eller kottar. Gelato serveras ofta med en topping av nötter, strössel eller choklad.

Frankrike: Macarons

Macarons är ett franskt bakverk som består av två mandelmarängskal fyllda med smörkräm, ganache eller sylt. Macaroner finns i en mängd olika smaker som pistasch, hallon, lavendel och mycket mer. De serveras ofta med en kopp espresso eller te och de gör det till ett njutbart mellanmål mitt på eftermiddagen.

Spanien: Churros

Churros är en spansk godbit gjord på friterad deg och täckt med socker och kanel. De serveras ofta med en varm kopp choklad och de gör till en läcker frukost eller mellanmål mitt på morgonen. Churros är också populära i andra länder som Mexiko och Venezuela.

Europa är en kontinent full av historia, kultur och naturligtvis läckra godsaker! Från Englands chokladfingrar till Spaniens churros, det finns något sött för alla. Så nästa gång du befinner dig i Europa, glöm inte att unna dig några av dessa läckra godis!